Thursday, September 20, 2012

Mineraalmeik mõnusas seltskonnas: Ontic Minerals'i ja Joik'i tutvustusõhtu Kristina Ilutoas


This post is in Estonian only. It concerns first Estonian MMU company Ontic Minerals. Unfortunately they don't deliver outside Estonia (yet), but you can check their website here.


Eelmisel neljapäeval, 13. septembril, toimus Kristina Ilutoas MOM ehk Meie oma meik iluõhtu. Mind  meelitas kohale lubadus, et proovida saab Ontic Minerals tooteid ja Joik näohooldustooteid. Iluõhtule pääsemiseks tuli end e-mailitsi kirja panna ning tasuda 8-eurone osavõtutasu.

'
Joik'i sari ei vaja ilmselt lähemaid kommentaare, Ontic Minerals on aga esimene ja seni ainus Eestis valmistatud 100 % looduslik mineraalmeigisari, millest olen veidi kirjutanud siin. Mõlemad sarjad on nüüdsest Kristina Ilutoas müügil. Kristina Ilutuba on suhteliselt uus, väike ja armas ilusalong Tallinnas Jõe tänaval, nende tegemistest lähemalt saad lugeda siit.

Mida põnevat siis iluõhtul nägin-kuulsin-kogesin? 

Võluv Nadja räägib Ontic Minerals'i sünnist.
Kõigepealt tutvustas ennnast ja Ontic Mineralsi sarja selle asutaja, armas ja särav Nadja, kes n.ö. päriselus töötab Tartu Ülikoolis ja on hariduselt keemiadoktor. Mineraalmeigiga hakkas Nadja tegelema seepärast, et Kanadas õppides-töötades tegi kohalik kliima tema õrnale näonahale korralikult liiga ja sundis meigitoodete koostisele põhjalikku tähelepanu pöörama. N.ö. põlve otsas kokku segatud puudrid osutusid aga ka sõbrantside hulgas üllatavalt popiks... Lühidalt, üks asi viis teiseni, järgnes mineraalmeigiteema põhjalikum uurimine, paberimajandus ja ettevõtlustoetuse taotlemine. Nüüd ongi Nadjal olemas vajalikud tootmisseadmed mineraalsete meigivahendite kokku segamiseks ning oma ettevõte, mis sai nime Eesti kauni põhjaranniku järgi, kust Nadja pärit on. 


Ontic Mineralsi tooted valmistatakse Eestis, kasutades EcoCert märgistusega koostisosi, millest saab lähemalt lugeda siit. Sarja kuuluvad mineraalsed meigipõhjad, korrektorid, põsepunad, päikesepuudrid, riisi kinnituspuudrid, loomulikult lauvärvid ja ka Ontic Mineralsi kaubamärgiga pintslid (tõsi, neid ei valmistata Eestis). Nadja lubas aga, et sellega Ontic Minerals ei piirdu ning peatselt on sarja lisandumas veelgi uusi tooteid, näiteks mineraalsed ripsmetushshid ja huuleläiked. 

Uut kabukipintslit proovimas.
Uudistoodetena oli Nadjal kaasas Ontic Minerals'i kabukipintsel: pisike mõnusalt tihe sünteetilistest karvadest kabuki, mis tundus näol väga pehme ja siidine ning kandis meigipõhja ühtlaselt peale.

Minu jaoks oli uudiseks ka see, et alates juulikuust pakub Ontic Minerals ka võimalust veebilehelt toodete testreid tellida. Kui mäletate, siis just testimise võimalust oma esimeses Ontic Minerals'i postituses soovisingi. Testrikotikese hinnaks on 1 euro, kuid täissuuruses toote ostuga saab kaasa viis tasuta testrit, et rahulikult kodus katsetada. 

Raili tutvustab Joik'i tooteid.

Sellal, kui Nadja kõneles, tegi katsejäneseks-meigimodelliks olnud Liisile Ontic Mineralsi toodetega meigi jumestuskunstnik Raili Salvet, jagades jõudumööda ka meiginippe ja tutvustades Joiki tootevalikut.

Liisi valmis meik. Puudub vaid ripsmetushsh.
 Pärast “ametliku” osa lõppu ja väikest siidriga maiustamist läks tõeliselt põnevaks: kõik osalised said vaba voli Joik'i tooteid kasutades näod meigist puhtaks teha ja Raili ning Ontic Minerals'i tütarlapsed alustasid meigipõhjade sobitamist ning uute meikide tegemist. Paljudes poodides Joik'i tooteid proovida ei saa – ja isegi kui saab, siis kes ikka on nõus kaupluses oma meigi täielikult maha võtma --, kuid sel õhtul oli “omal nahal” katsetamise võimalus täiesti olemas ja seda kasutati agaralt. Mulle jättis päris hea mulje Joik'i uus meigieemaldaja (vaata siit): see eemaldas õrnalt meigi nii näolt kui silmadelt, ei pannud silmi kipitama ega jätnud nahale ebameeldivat õlikihti. Mulle meeldis!

Lõpupoole oli meigitoodete laud on natuke juba ära läbustatud :)
Kui veidi norida, siis võiks järmisel korral sellisel üritusel ehk olla piisaval hulgal kausikesi-topsikesi, kuhu meigipõhju proovimiseks välja raputada. Seekord kasutasime meigitopsikute kaasi, mis ei ole just kõige hügieenilisem variant. Sellisele üritusele minejaile soovitan igaks juhuks oma pintsli(d) ja peeglikese kotti pista: Liis, kel pintslid kaasas, sai mugavalt isiklite pintslitega oma meiki täiendada, mina kahjuks nii nutikas polnud, et oma pintsleid kaasa võtta :) 
 Näole meigipõhja proovimas.
Miks, oh miks, satuvad blogisse alati pildid, kus ma olen  ilma  igasuguse meigita? Märkus iseendale: selles suhtes peab midagi ette võtma :P
Sobiva tooniga meigipõhja leidsin Liisi ja Nadja abiga vist minagi. Esialgsed muljed olid küll väga head: seda oli väga lihtne hajutada ja ka katvus oli super. Kommentaare püsivuse osas ma veel jagada ei julge, kuid Ontic'u tüdrukute sõnul pidi meik püsima nii hästi, et kui ööklubist tulles meigiga magama lähed, siis võid hommikul veel rahulikult tööle minna ka :) Mina pole harjunud meigiga magama ja võtsin selle enne magamaminekut ikkagi maha.

Peeglike, peeglike, milline toon on parim minu peal?
Meeldiva boonusena oli iluõhtul võimalik nii Joik kui Ontic Minerals tooteid soetada tavahinnast 10 % soodsamalt. Eriti sümpaatne oli, et Nadjal oli kaasas makseterminal ja tasuda sai pangakaardiga. Ma tean, et müüjale tähendab see lisakulu pangatasude näol, kuid minu kui ostja jaoks jäi ära muretsemine, kas kaasasolevast rahast piisab ja vajadus lähimat pangaautomaati otsima silgata. Mõnus! 

Lahkudes said kõik külalised kaasa armsa valgest paberist kingikotikese Ontic Mineralsi lauvärviga (müügihind 9.95 eur), mida teile varsti ka kindlasti näitan. 

Ontic Mineralsi lauvärvid Kristina Ilutoas müügil.
Aitäh Nadjale ja Kristinale toreda ürituse eest! Kes kohal viibisid, millised on teie muljed üritusest? Kas olete Ontic Minerals'i tooteid kasutanud ja kuidas teile meeldisid?

Ärge unustage, et lisaks Kristina Ilutoale ja teistele müügikohtadele on võimalik Ontic Mineralsi tooteid uudistada ka oktoobri alguses toimuval messil Ilu Sõnum.

Siiralt teie,
Tolmu Rull

3 comments:

  1. Väga tubli Tolmurull, ilus kirjutis! ;)
    No näed, mul oli seal nii kiire, et polnud meeles öelda, et pintsleid oli ka meigipeegli riiulil. Hiljem nägin, et seisidki seal kasutust leidmatta ja keegi nagu ei küsinud ka:)))
    Kas on võimalik kuidagi pilte sul minuga jagada? Kui saad, siis palun saada raili.salvet@gmail.com.

    Tervitades,

    ReplyDelete
  2. Mina olen proovinud Ontic Mineralsi tooteid:) Ja mul on nende kohta üks postitus ka :)
    http://everythingbyeve.blogspot.com/2012/07/ontic-mineralsi-lauvarvid.html

    ReplyDelete