Tuesday, July 10, 2012

Eestimaine mineraalmeik veebipoest? Aga palun!


This post is in Estonian only, because it concerns a local newbie mineral makeup company. Unfortunately they don't deliver abroad (yet).

5. juunil avas oma veebipoe Ontic Minerals, eestimaine mineraalmeigibränd. Tegelikult olid nad väljas ka kevadisel Tartu Ilumessil, aga seal ma ei käinud, seega ei kommenteeri.


Tsiteerin ettevõtte kodulehte:
"Ontic Minerals on eestimaine bränd, mis tegeleb kodumaise, loodusliku dekoratiivkosmeetikasarja arendamise, tootmise ja müügiga. Kõik Ontic Minerals tooted on valmistatud ja pakitud käsitööna.
Ontic Minerals kosmeetika on 100 % looduslik st. et tooted ei sisalda mitte ühtegi sünteetilist ainet vaid koosnevad üksnes puhastest mineraalidest ja teistest nahale kasulikest naturaalsetest ainetest.
Ontic Minerals tooted ei sisalda nahale kahjulikke koostisosi nagu talk, vismut oksükloriid, parabeenid, nanoosakesed, sulfaadid, silikoonid ja nafta jääkproduktid.
Meie kosmeetika tootmiseks kasutatakse Prantsuse ECOCERT standardile vastavalt sertifitseerituid koostisosi.
Ontic Minerals kosmeetikat ei ole testitud loomade peal. Ei sisalda karmiini ja teisi loomset päritolu ühendeid ning seetõttu sobib suurepäraselt veganitele.
Kõik meie tooted on registreeritud Terviseametis ning neile on väljastatud kosmeetikatoodete terviseohutuse hinnang.
Meie missioon on olla kodumaise, loodusliku kosmeetikasarja esindaja, tagada klientide täielik rahulolu tootes kõrgekvaliteedilist, puhast kosmeetikat. Kombineerides kõrgekvaliteetsete ilukollektsioonide tootmist tõeliselt hea klienditeenindusega soovime saavutada ka nõudlikuimate klientide tunnustuse.”
See ja eelnevad pildid pärinevad Ontic Mineralsi Facebooki albumist.
Väga tore ja vahva, et Eestis on lisaks muudele loodusliku kosmeetika tootjatele nüüd ka oma mineraalmeigibränd. Kuid Ontic Mineralsi kodulehte vaadates jäid mõned asjaolud veidi häirima. 

Esiteks, tooteid võiks pakkuda ka väikeste näidispakkide ehk sämplitena, nagu mineraalmeigiga tegelevatel firmadel tavaks on. Jah, tellitud tooteid saab küll 14 päeva jooksul tagastada, makstes sealjuures ise postikulu, aga tihtipeale nõuab sobiva tooni ja toote leidmine väga mitmete erinevate proovimist ja 26.95 euri maksvate meigipõhja puhul võib nende üha uuesti tellimine ja siis tagastamine olla liiga kulukas ja tüütu.

Teiseks, mulle kui üsna usinale veebis shoppajale on alati väga sümpaatne, kui ettevõte ei kasseeri ei tellimis- ega tagastamistasu (näiteks nagu Siison.ee teeb). Ontic Mineralsi puhul algab tasuta kohalesaatmine 50-eurosest tellimissummast. Kas tasuta eestisisese saatmise võimaldamine on ettevõttele tõesti liiga kulukas? Mistõttu jõuame sujuvalt järgmise punktini... 

These screenshots are clickable too :) As always
Kolmandaks, hinnad on mineraalmeigi kohta üsna krõbedad. Mõned hinnanäited 10 g/30 ml meigipõhi 26.95 eur, 10 ml põsepuna 18.95 eur, 2 g lauvärv 9.95 eur. Ma ei ole küll mineraalmeigi alal väga suur asjatundja, kuid mineraalmeigiga flirtides üht-teist olen proovinud ja mõningaid oste-tellimusi teinud. Inglismaalt ja USA-st tellimine tundub soodsam...

Neljandaks, värvivalik ei ole just hiigelsuur. See aga on mineraalmeigi soetamise puhul paljudele inimestele kaalukas argument. Et ettevõte ja pood on alles nii uued, pole muidugi kuskil veebis ühtegi swatch'i ehk värvinäidist ega ka arvustust... Küllap lisandub tulevikus nii värvitoone kui ka näidiseid. See eest on mõnedel toonidel väga armsad nimed, nagu Peipsi Sand või Sunrise in Tartu.


Kokkuvõtlikult, ma ei oska öelda, kas Ontic Mineralsi tooted mulle meeldiksid või mitte, kuid esialgu näib ettevõttel veel arenemisruumi olevat.

Ontic Mineralsi toodetega saab tutvuda siin ja siin ning sügisel toimuval messil Ilu Sõnum.
Kas olete Ontic Mineralsist varem kuulnud? Kas ostaksite veebipoest kodumaise ja loodusliku, kuid tundmatu firma üsna kalleid tooteid?

Siiralt teie,
Tolmu Rull

2 comments:

  1. Pole sellisest firmast veel kuulnud, aga hinnad tunduvad tõesti kallid. Väga hea postitus ja täitsa nõus, et võiks olla ka selline väikeste näidispakendite variant, sest õigeid toone endale leida pole just lihtne.

    ReplyDelete
  2. Käisin Tartus ilumessil ja nägin ka nende stendi- loomulkult on super, et Eesti oma inimesed arendavad ka meigivaldkonda. Eestvedajal on lausa doktorikraad keemias (kui ma ei eksi). Mind taheti kohe seal tööle rakendada, et oi tule meike tegema, ma ütlesin viisakalt ei. :D
    Täiesti nõus olen sellega, et mineraalmeigi puhul peaks pakkuma testrisuuruses tooteid - hetkeseisuga mina küll neilt tellida ei julgeks.

    ReplyDelete