Thursday, November 10, 2011

A cup of coffee for your undereyes? Garnier Caffeine Anti-Dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on review

 

I've seen this little concealer tube mentioned in a few of other blogs as a favourite or HG item. It's so true -- I fell in love with it from the first time I tried it!


So, what is a tinted eye roll? Basically, it is a small tube that has a metallic roller ball on top and contains some very fluid eye concealer inside. The metallic roller ball is supposed to be cooling and massaging and refresh your tired eyes, while the concealer fluid moisturizes your eye area and covers your dark undereye circles. Caffeine and lemon extract are supposed to stimulate your skin and reduce the appearance of fatigue. A cup of coffee for your undereyes?!? Bit of unbelievable and unreal concept, no?


At first, I was very skeptical about the product. Surely it can't do everything it promises, I thought. Good enough, if it matches my skintone even remotely and doesn't scream "I've done a hard concealing job" to every passer by.

The fact is, it does everything it promises and and even more. While I can't really tell about the positive effects of caffeine, because I have a ritual of using an undereye cream before makeup, the roller ball feels very nice against my skin, although it is not a blending tool, I still need a brush or a finger to blend the concealer wholly.


Once blended, it is quite unnoticeable against my skintone (I use the "Fair" version for my NC15 skin) and really helps to make those dark undereye circles vanish. It's not mentioned in the product description, but it must contain some illuminating particles. The best part is, that once set, it doesn't move anywhere for the whole day and it doesn't emphasize those little undereye wrinkles like some of the concealers do. Believe me, it's one of the best undereye concealers I've ever tried and I have tried quite a few!

I think that it is more than you can expect from a drugstore product. So thumbs up!

The price of this should be around eur 10. I bought it for eur 9.95, but I've seen it being sold for eur 7 to eur 13. Go figure... Anyway, it's totally worth it.

Sincerely Yours,
Tolmu Rull

Heavily swatched...

.. .and blended.
For my lovely Estonian beauties:

Garnier Caffeine Garnier Caffeine Anti-Dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on on juba mitmetes blogides kuulsust kogunud. Sellest on saanud ka minu lemmiktoode, sest umbes 10 euro eest, mis selle silmarulliku eest välja käia tuleb, täidab see nii niisutava-värskendava silmakreemi kui peitekreemi ülesandeid. Kasutan alati enne meikimist ka silmakreemi, seega niisutusomaduste kohta ei oska kommenteerida, ent silmaaluste peitekana on Garnieri toode küll suurepärane! Märkamatu, püsib hästi, ei rõhuta kortsukesi ... Soovitan! 


Siiralt Teie,
Tolmu Rull

6 comments:

  1. Olen seda juba pikka aega kasutanud ja mulle väga meeldib :)

    ReplyDelete
  2. Selveris pühapäeval just vaatasin seda ja mõtlesin, et prooviks, aga jäi ikka ostamata. Aga tuleb ikka ära proovida vist :P

    ReplyDelete
  3. ohoh, tundub, et peaks ka soetama ja katsetama! ma polnud isegi kuulnud sellisest asjast enne praegust :P

    Maiken/
    Maikeni blogi - part of me

    ReplyDelete
  4. Jejee, mul on ka see olemas. Massiivse katvusega ta pole, aga mu keskmiselt tumedad silmaalused muudab heledamaks küll. Kuna sina juba review tegid, siis ma ise, vähemalt praegu ei hakka seda kirjutama, kuigi plaan oli. Lihtsalt, lisada väga pole midagi.
    Ma ostsin ta vist 9,5 euri eest Kaubamajast. Mu meelest enne euro aega maksis ta 99.- nii et hinda on ikka kõvasti juurde keeratud - ei tea kas asi on siis populaarsuses või euro tulekus.

    ReplyDelete
  5. Ma ei oskaks katvamat tahtagi, pelgan, et see jääks silma all inetult tükki ja näha. Ma olen selles suhtes päris valiv. Kavatsen varsti teha ka Sleeki Luminaire revjuu, minu arvates on see Garnier veidi parem.

    Muuseas, Saksamaal DM-i poodides nägin seda 7 euri eest müügil. Tuleb välja, et Eesti on üks kallis koht...

    ReplyDelete
  6. kunagi õnnestus mul see võita Anne&Stiili mingile küsitlusele vastates. täitsa tore asjandus, kuigi väga mul kasutust ei leia. vahepeal kasutasin peitepulgana, kui mu kosmeetikakotis veel viimast ei eksisteerinud.
    aga hinnast rääkides, siis minu meelest maksis see alguses lausa 199 krooni, vähemalt 2010 aasta suvel, kui see esmalt müügile tuli

    ReplyDelete